Met Sign Again kiest u voor een wereld zonder print- en advertentieafval

Duurzaamheid is een keuze
Bij GMMCK zijn we ons bewust van de impact die printen heeft op het milieu. En in onze ogen is de Print & Sign-industrie eigenaar van dit probleem. We staan ​​op een omslagpunt en nemen hierin uiteraard onze verantwoordelijkheid. Hoewel GMMCK een kleine speler is in het geheel, leveren we graag een bijdrage.

Afval als grondstof
Jaar in, jaar uit worden alle prints na kort of lang gebruik weggegooid. Zelfs materialen die recyclebaar zijn, worden niet gerecycled, maar verdwijnen op dezelfde afvalberg. Waarom? Simpelweg omdat de mogelijkheden er niet zijn.

Nieuwe wetgeving in de maak
Door nieuwe Europese wetgeving krijgt onze branche in de nabije toekomst (2023-2025) te maken met nieuwe regelgeving. De Print & Sign-industrie zal haar verantwoordelijkheid moeten nemen. In de wet staat namelijk dat minimaal 30% van de producten die nu in onze industrie worden gebruikt, van gerecyclede materialen moet zijn gemaakt.

Maak kennis met Sign Again
Sign Again is het allereerste volledig gerecyclede stijve materiaal ooit! Het wordt gemaakt van gebruikte banners, spandoeken, bouwhekdoeken, dranghekdoeken en snijafval in ons productiehuis. Het nieuwe plaatmateriaal is opnieuw te bedrukken en wederom recyclebaar.

  • 100% gerecycled en recyclebaar
  • Eindeloze mogelijkheden
  • Duurzaam en flexibel

Het proces van Sign Again
Van fabrieksafval en gebruikte prints wordt nieuw plaatmateriaal gemaakt. Deze platen zijn op hun beurt weer gewoon te bedrukken met uw eigen print. Op deze manier blijft print betaalbaar en beschikbaar. Bovendien zijn we minder afhankelijk van steeds schaarser wordende grondstoffen. Ons doel is niet langer om print één keer te kopen of verkopen, maar om het in een duurzame kringloop te brengen en te houden.

Het materiaal
Sign Again is enorm sterk, slag- en snijbestendig, brandvertragend en buigzaam. Dit zijn eigenschappen die in veel producten en toepassingen het verschil kunnen maken. Samen met een groep printprofessionals begint de R&D-afdeling van ons productiehuis aan een intensief onderzoeks- en ontwikkelingstraject om het nieuwe Sign Again-materiaal de komende jaren verder te verfijnen.

Lever uw oude bannerdoeken en prints in. Wat ons betreft is er géén plan(et) B.

Hopelijk is deze informatie nuttig geweest. Hebt u nog specifieke vragen over Sign Again, dan staan wij u graag te woord.